Wandelen en fietsen

Knollemans routeHet Groene Hart is het gebied tussen de steden Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht dat bewust groen wordt gehouden. Er zijn volop recreatiemogelijkheden: natuurliefhebbers komen er bijvoorbeeld voor de vele weidevogels, maar je kunt er ook goed wandelen en fietsen. In onze omgeving zijn op fietsafstand mooie stadjes zoals Montfoort, Oudewater, Woerden, IJsselstein en, iets verder Schoonhoven. Wandelen kan men rond het Linschotenbos of in natuurgebied Willeskop of Benschop.

Het Landgoed Linschoten ligt ongeveer op 6 km van de camperplaats af en is een fraai startpunt om de omringende polders te voet, fietsend of varend te verkennen. Het traditionele polderlandschap wordt doorsneden door verschillende waterlopen: de lange en korte Linschoten, de Hollandsche IJssel en de Lek. Polders worden afgewisseld met pittoreske oud Hollandse stadjes Linschoten, Montfoort en Oudewater.

In het gebied liggen diverse kastelen, waaronder ook in de nabijgelegen vestingstad Woerden. Ook kasteel de Haar is per fiets/camper goed te bereiken.

Natuurgebied Willeskop bevindt zich op een kleine 1 km van de camperplaats op Blokland. Hier kunnen jullie heerlijk wandelen en genieten van het natuur. Via deze link vind jullie wandel en fiets routes:

De 20 mooiste fietsroutes rond Montfoort | Komoot

Deze mooie fietstocht door het oer-Hollandse landschap start in Montfoort. Het grootste gedeelte van de fietstocht gaat over autoluwe wegen. U fietst vrijwel steeds tussen of langs water. Op diverse plaatsen staat het water bijna gelijk met de weg of fietspad. Dit blijft een bijzondere ervaring.
Aan de noordkant van Woerden kunt u kiezen voor de eerste verkorting. U fietst dan naar knooppunt 71 in plaats van dat u linksaf slaat.
Direct na Woerden moet een handbediend pontje het water worden overgestoken.

Klik hier voor de route