Toeristische informatie

Via deze link (Toerisme in Montfoort) is veel informatie te vinden over Montfoort en omgeving.

Heeft u een evenement of congres bij de Jaarbeurs, dan kunt u met het OV met de (Bus 107) naar Utrecht Centraal. Dan loopt u met 10 min naar de jaarbeurs. Voor meer informatie kijk op: deze website

Buurtbus 504 van Montfoort naar IJsselstein stopt sinds kort ook bij ons voor, ook al is er geen bushalte. Als u uw hand opsteek als de bus er aankomt, stopt deze. Komt 1 x per uur langs.  Als u een OV kaart heeft betaalt u € 1.80. Als u mee wilt zonder de kaart, dan betaalt u €2.80. Meer informatie vind u op:

 

 

Wij lichten er een aantal uit:

Het Beloken Land:
Op 1 km van de camperplaats ligt: Het Beloken Land. Waar een oude eendenkooi is gerestaureerd. Die is met een gezelschap van ten miste 10 personen te bezoeken. Wel eerst reserveren.

Website Beloken Land

Molen de Valk:
De Valk molen Montfoort

Al ruim 250 jaar bepaalt Molen De Valk het stadsgezicht van Montfoort Iedere zaterdag draaien de wieken van de korenmolen. Daar zorgt een groep enthousiaste molenaars voor. Bezoekers zijn van harte welkom; voor een rondleiding of de aanschaf van molenproducten in de molenwinkel.
De molenwinkel is iedere woensdag geopend van 13.30 tot 15.30 en iedere zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00. 

Website van de molen

Landgoed Linschoten:
Landgoed Linschoten Landgoed Linschoten is met 450 hectare het grootste landgoed in de Randstad. Het omvat een landhuis met park, waterlopen, monumentale boerderijen, graslanden en bossen. Het park is in 1834 door landschapsarchitect Jan David Zocher heringericht. Tegenwoordig is het een beschermd natuurgebied waar veel bijzondere planten te vinden zijn, zoals daslook, aronskelk, vogelmelk en wilde hyacinten. Dus reden genoeg om ook het landgoed zelf te bezoeken.
Het landgoed Linschoten ligt op ongeveer 6 km van de camperplaats af.

Website Landgoed Linschoten